Dáváme ženám příležitosti a práci
Bramborové noky se špenátem
vložila 6.2.2014
30 min.
příprava
20 min.
vaření
8 porce
 
Ingredience
  • Hotové bramborové noky     500 g
  • Trhaný špenát     ks
  • Smetana     ks
  • Hladká mouka     ks
  • Česnek     ks
  • Cibule     ks
  • Koření     ks

Bramborové noky se špenátem

Noky, které nemají chybu! Pochutnejte si stejně, jako my

Prolisovaný česnek zpěníme s cibulí na kapce oleje. Poté zasypeme hladkou mouku, mícháme, dokud mouka nezezlátne. Poté podlejeme vodou (cca 1 litr na celý balíček špenátu) a vložíme špenát. Osobně doporučuji spíše trhaný a ne špenátový protlak. Vaříme na mírném ohni za občasného promíchání. Jakmile se špenát rozpustí, tak v hrníčku smícháme smetanu (nebo mléko) s hladkou moukou a vmícháme do špenátu. Okořeníme a máme hotovo. 

V nové hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme bramborové noky a vaříme, dokud noky nezačnou plavat na hladině (cca 3-5 minut). Scedíme a je hotovo.

 

 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (37)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
13.2.2018
Vyzkouším
13.2.2018
Musím vyzkoušet
13.2.2018
Vypadá to nádherně !
13.2.2018
jídlo přesně pro mě
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (37)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
13.2.2018
Vyzkouším
13.2.2018
Musím vyzkoušet
13.2.2018
Vypadá to nádherně !
13.2.2018
jídlo přesně pro mě