Višňový závin
vložila 7.12.2017
60 min.
příprava
30 min.
vaření
20 porce
 
Ingredience
  • listové těsto    2 ks
  • višně    1000 g
  • ricotta    2 ks
  • strouhanka    12 lžíce
  • pískový cukr    100 g
  • mletá skořice    1 lžička
  • mletý hřebíček    1/2 lžička
  • vanilkový puding    2 ks
  • vanilk. cukr    1 ks
  • vejce    1 ks
  • vlašské ořechy    150 g
  • rozinky    80 g

Višňový závin

 

Nejprve si vypeckujeme višně. Dáme do hrnce s cukrem, vanilk. cukrem, riccotou, kořením a pudinky a chvíli povaříme až do zhoustnutí. Necháme vychladnout. 

Vyválíme si z listového těsta 4 placky. Každou placku posypeme strouhankou, navrstvíme  připravenou višňovou směs, posypeme rozinkami a zabalíme do obdélníku. Konce pořádně přitlačíme, aby nám višně nevytekly. 

Záviny pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme půlkami vlašských ořechů. 

 

 

Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 160°C asi 30 minut do zlatova.

 

 

Přeji dobrou chuť!!!                  

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (4)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jé, no tak ten je opravdu luxusní
17.12.2017
MOckrát děkuji.
8.12.2017
nádhera, vypadá úžasně
9.12.2017
Děkuji. Byl dobrý a už je pryč.
7.12.2017
Vypadá skvěle
8.12.2017
Děkuji. Byl možná lepší, než jablečný.
7.12.2017
to musí být dobrota
8.12.2017
Byl moc dobrý, už je pryč.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (4)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jé, no tak ten je opravdu luxusní
17.12.2017
MOckrát děkuji.
8.12.2017
nádhera, vypadá úžasně
9.12.2017
Děkuji. Byl dobrý a už je pryč.
7.12.2017
Vypadá skvěle
8.12.2017
Děkuji. Byl možná lepší, než jablečný.
7.12.2017
to musí být dobrota
8.12.2017
Byl moc dobrý, už je pryč.