Panna Cotta - lehký dezert, po kterém se budete olizovat

Vytisknout recept
Panna Cottu jsem zatím dělala ze sáčku, přijde mi to jednodušší a taky se přiznám, že plátkovou želatinu neumím používat. Zkusila jsem to jednou a nepodařilo se, od té doby tomu nevěřím 🙂
 
Dle návodu na sáčku dáte vařit jednu šlehačku a 150 ml mléka, které musíte stále míchat.
 
Ve 100 ml studeného mléka si rozmícháte prášek ze sáčku a když se šlehačka s mlékem začne vařit, vlijete do toho a stále mícháte, necháte povařit asi minutu.
 
Pak slijete do skleniček a nejméně 2 hodiny necháte vychladnout. To dělám nejprve třeba na okně, později dám do ledničky.
Nakonec můžete hotový dezert vyklepnout na talířek a ozdobit nebo přímo v misce.
 
Ovoce si dáte do hrnce a krátce povaříte. Můžete malinko osladit třtinovým cukrem. Horké přelijeme na Panna Cottu.
 
Dobrou chuť přeje Hudlenka
1ks - Panna Cotta - sáček Dr. Oetkera
250 ml - šlehačka
250 ml - mléko
ks - ovoce na přeliv
příprava - 15
vaření - 5
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account