Ovocný koláč s tvarohem - celozrnný a zdravý

Vytisknout recept
 

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme tuhé těsto, které dáme odpočinout do ledničky (máslo a med přidáváme v tekutém stavu).

  2. Tvaroh smícháme s tekutým medem - množství přidáme dle chuti tak, jak jej chceme mít sladký.

  3. Těsto vmačkáme do dortové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Vytvoříme vyšší okraje.

  4. Rozetřeme tvarohovou náplň a posypeme ovocem (individuálně můžeme dosladit - např. ostružiny).

  5. Drobenku vytvoříme smícháním všech ingrediencí a koláč posypeme.

  6. Pečeme na 180°C asi 30-40 minut.

 

Tento recept jsem našla na webu Toprecepty.cz, vyzkoušela a je to výborné, lehké a bez cukru...nebo jen minimálně je cukru v drobence....

Doma prošel a brzy udělám další 🙂

 

Ať se Vám podaří Vaše Hudlenka 🙂


110g - špaldová celozrnná mouka
1/2ks - prdopeč
40 g - ovesné vločky
1lžíce - kakao nebo carob
2lžíce - med (tekutý)
1ks - vejce
1lžíce - máslo (rozpuštěné)
250g - tvaroh na nápl'n
1-2lžíce - med do náplně
dle sebeks - ovoce (jahody, maliny, ostružiny...co mrazák dá)
50g - ovesné vločky na drobenku
1lžíce - třtinový cukr
1lžíce - máslo
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account