Kokosový chlebíček. Rychlý a lahodný dezert bez mouky

Vytisknout recept
Sladký, voňavý a lahodný moučník připravený bez mouky. Skvělý tip na odlehčení letního jídelníčku. Pochutnáte si na něm doma u šálku lahodné kávy stejně tak, jako na pikniku v přírodě. 
Na jeho snadnou výrobu budete potřebovat:
  • 150 g třtinového cukru
  • 4 vajíčka
  • 120 ml kokosového rozehřátého oleje
  • 4 ks vanilkového pudinku (po 40 g). Používám bezlepkovou variantu.
  • Špetku soli
  • Nastrouhanou kůru z 1 BIO citronu
  • 1/2 ks bezfosfátového kypřícího prášku do pečiva
Na polevu pak:
  • 2 PL citronové šťávy
  • 80 g (třtinového) moučkového cukru
A ještě asi 4 PL strouhaného kokosu na posypání povrchu.
 
Ingredience máte připravené, můžete začít.
  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Chlebíčkovou formu vyložte pečícím papírem nebo vymažte olejem a vysypte strouhaným kokosem.
  • V míse rozšlehejte vajíčka se třtinovým cukrem do pěny.
  • Postupně přilévejte olej.
  • Osolte a přidejte strouhanou citronovou kůru.
  • Nakonec opatrně vmíchejte pudinkové prášky s kypřícím práškem.
  • Vymíchejte do hladké a bezhrudkové konzistence.
  • Těsto nalijte do formy a vložte do trouby.
  • Pečte cca 45 minut. Před samotným vyndáním se ujistěte, zda je těsto dobře propečené. Špejli na několika místech zasuňte do moučníku. Pokud ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.
  • Nechte vychladnout.
  • Citronovou šťávu spolu s moučkovým cukrem utřete do hladké polevy. Naneste na povrch moučníku a zasypte strouhaným kokosem. Nechte zaschnout.
Můžete servírovat. Dobrou chuť a příjemný požitek z mlsání.
 
150g - Třtinový cukr
4ks - Vajíčka
120ml - Kokosový olej
4ks - Vanilkový pudink
1špetka - Sůl
1ks - Strouhaná kůra z citronu
1/2ks - Kypřící prášek bez fosfátů
1ks - Poleva:
2lžíce - Citronová šťáva
80g - (Třtinový) moučkový cukr
4lžíce - Strouhaný kokos
příprava - 15
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account