Dort z bílé čokolády s malinami

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Uvařila KristýnaMalina

Ingredience

  • 1 hrnek Pekanové ořechy
  • 2 lžíce Kokosový olej
  • 1/2 hrnek Kakao
  • 2 hrnek Kešu ořechy
  • 1/4 hrnek Agáve sirup
  • 1/2 hrnek Kakaové máslo
  • 1/2 hrnek Kokosový olej
  • 2 hrnek Maliny
  • 1 hrnek Voda
  • 1/2 hrnek Kakao
  • 1/2 hrnek Agáve sirup
  • 1/4 hrnek Kokosový olej

Instrukce

  • Dort z bílé čokolády s celými malinami je jeden z nejkrásnějších dortů, na řezu vyniknou oba krémy a krásné červené maliny.
    Začněte přípravou dortové formy a ingrediencí. Na přípravu krusty rozmixujte v robotu pekanové ořechy na mouku. Poté přidejte kakao a mixováním promíchejte. Jako poslední přidejte roztavený kokosový olej. Pokud není těsto lepivé, přidejte lžíci vody. Správná výsledná konzistence se vám nesmí lepit na prsty, ale musí držet v jednom kuse a nedrolit se. To poznáte tak, že v robotu se z těsta vytvoří koule. Těsto natlačte prsty a lžící do formy.
    Do mixéru nejdříve dejte ořechy kešu, vodu a agáve sirup. Rozmixujte na krém bez hrudek. Do krému vlijte roztavený kokosový olej a kakaové máslo. Znovu mixujte, než se olej dokonale spojí s krémem. Olej nesmí plavat na povrchu. Polovinu směsi nalijte do dortové formy. Následně posypte celými malinami, které přelijte druhou půlkou směsi.
    Jako poslední připravte polevu. Kakao, agáve sirup a kokosový olej umixujte najednou v mixéru do hladka. Polevu lijte od středu dortu ke krajům. Nechte od krajů asi 2 cm bez polevy. Prostor mezi polevou a krajem upravte za pomocí špejle. Kruhovými pohyby promíchejte světlý krém a tmavou polevu.
    Nejlepší je dort s čerstvými malinami. Pokud je nemáte k dispozici a budete používat mražené maliny, nerozmrazujte je předem. Jejich šťáva by zničila strukturu dortu.
    Recept je z kuchařky Tajemství syrové stravy.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account