Domácí vanilková zmrzlinka

Vytisknout recept
Smícháme smetanu a mléko s dření vanilkového lusku a přivedeme k varu.
Zvlášť vyšleháme vejce s cukrem a solí do pěny.
Vroucí smetanu opatrně vléváme do směsi vajec. 
Pozor, aby se vejce nesrazila.
Jakmile se vše spojí, vlijeme zpět dohrnce, a pomalu na mírném ohni mícháme do zhoustnutí, asi 5 minut.
Směs nalijeme do nádoby, přikryjeme a v pokojové teplotě necháme vychladnout.
Potom dáme do lednice na několik hodin a poté do zmrzlinovače.
350ml - Smetana 33%
150ml - Plnotučné mléko
350ml - Cukr kokosový
ks - Špetka soli
1ks - Vanilkový lusk
4ks - Žloutky
příprava - 10
vaření - 5
Kategorie Dezert
Uvařila AntonínMikeška

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account