Čokoládovo-mandlový koláč pro celou rodinu

Vytisknout recept
Mám ráda dezerty bez mouky. Problém je v tom, že dost často jsou příšerně přeslazené nebo chutnají jako něco zdravého nebo dietního, a to prostě u dezertu nechcete. Proto mám tak ráda tento koláč, jsou tam všichni moji oblíbenci – mandle, hořká čokoláda, maliny a jako bonus ani gram mouky. Nejlepší kombinace pro nedělní sladkou tečku. Doporučuji podávat s našlehaným tvarohem a vanilkovým extraktem ať máme v pondělí na co vzpomínat. 🙂
Jak na to?
1. Troubu rozehřeji na 180 stupňů. Koláčovou nebo dortovou rozkládací formu vyložím kolečkem pečícího papíru a strany pomažu máslem.
♥  K vymazání stran si vždy ustřihnu kousek obalu od másla, tak to dělává moje babička.
2. Ve vodní lázni nechám rozpustit čokoládu nalámanou na kousky (já používám čokoládové čočky) a poté přidám 1 lžíci agáve.
♥ Vrchní část (miska nebo hrnec) vodní lázně by se neměl dotýkat vody. Stačí, když úkol splní pára. 
3. Vejce rozmixuji v míse do pěny.
♥ Vejce rozklepněte vždy zvlášť do hrnečku a vkládejte postupně – věřte mi! 🙂
4. Zvlášť si v míse vymixuji dohladka máslo s cukrem, cca 3-4 minuty. Obě hmoty spojím a promíchám stěrkou. 
5. Poté přidám mandlovou mouku, kakao, rozpuštěnou čokoládu a opět promíchám, až vznikne krásné těsto, které opatrně naliji do formy. Koláč peču cca 27 minut.
♥ Doprostřed píchnu špejli, pokud zůstane suchá, koláč je správně upečený.
6. Koláč nechám vychladnout na mřížce. Podávám s ovocem, tvarohem s jogurtem a troškou moučkového cukru. 
Odkaz na recept na blogu:https://bymakiblog.wordpress.com/2016/09/18/cokoladovo-mandlovy-kolac/
150g - kvalitní hořká čokoláda (min. 60 % kakaa)
1lžíce - agáve sirup
4ks - vejce (větší)
190g - změklé máslo
100g - cukr krupice
50g - mandlová mouka
2lžíce - kakao holandského typu
ks - sezónní ovoce, tvaroh nebo jogurt na podávání
příprava - 20
vaření - 27
Kategorie Dezert
Uvařila MarkétaBrücknerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account