Vánoční sacher čtverečky pohladí vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte!

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 28 minutes
Uvařila MarieHajdová

Ingredience

  • 100 g Hořká čokoláda
  • 125 g Mleté ořechy
  • 60 g Hladká mouka
  • 20 g Kakao
  • 1 špetka Skořice
  • 1 špetka Mletá skořice
  • 1 špetka Mletý hřebíček
  • 150 g Hera máslová
  • 120 g Cukr krupice
  • 4 ks Vejce
  • 180 g Horká meruňková marmeláda
  • ZDOBENÍ
  • 200 g Dortová čokoládová poleva
  • 100 g Hera máslová
  • Celé pražené mandle
  • Zlaté perličky

Instrukce

  • Kdo by neznal Sacher dort. Zkuste jej připravit jako drobné cukroví. Jen se po něm zapráší!
    Změklý tuk společně s rozpuštěnou hořkou čokoládou utřeme do pěny. Po jednom přidáváme žloutky. Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh, poté obojí smícháme a nakonec přidáme směs mouky, ořechů a kakaa. 
    Vylijeme na menší pečicím papírem vyložený plech o rozměrech 18x27 cm a uhladíme. Následně pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia 25–30 minut.
    Až těsto vychladne na vlažnou teplotu, rozpůlíme jej uprostřed a potřeme povařenou meruňkovou marmeládou. Poté necháme úplně vychladnout.
    Zoubkovaným nožem nařežeme na čtverečky 3x3 cm, poté namáčíme do čokoládové polevy, rozpuštěné s Herou Máslová příchuť, a dáme odkapat na mřížku. Zbylou polevu scedíme.
    Zdobíme hotovou koupenou dekorací, kterou lepíme zbylou polevou.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account