Opilá srdíčka. Kombinace ořechů, rumu a citrónu je neodolatelná! Vyzkoušíte?

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila JanaJachymova

Ingredience

  • 420 g Mouka pšeničná hladká
  • 280 g Máslo
  • 140 g Cukr
  • 2 ks Žloutek
  • 500 g Cukr moučkový
  • Citrónová kůra
  • 2 ks Bílek
  • 80 g Ořechy vlašské (mleté)
  • 40 g Máslo
  • 3 lžíce Rum

Instrukce

  • Mouku prosejeme na vál, nakrájíme máslo, přidáme cukr a nastrouhanou citrónovou kůru a promícháme. Zapracujeme žloutky, vytvoříme hladké těsto a zabalené do fólie ho uložíme na hodinu do chladu.
    Polovinu moučkového cukru, změklé máslo, bílek a 2 lžíce rumu utřeme a přimícháme mleté ořechy. Hmotu zakryjte fólií a uložíme do chladu.
    Z prvního těsta vyválíme na pomoučeném vále plát, vykrájíme srdíčka, naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů Celsia. Kousky upečeme dorůžova a necháme vychladnout.
    Ořechovou hmotu rozválíme na vále posypaném moučkovým cukrem na plát, vykrájíme opět srdíčka, poklademe je na upečená linecká srdíčka a přitlačíme.
    Z druhé poloviny cukru, lžíce rumu a citrónové šťávy umícháme polevu, natřeme ji na srdíčka a necháme zaschnout. Potom uložíme na vhodné místo.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account