Najlepšie buchty

Vytisknout recept
Z mlieka, cukru a drždia si pripravíme kvások, ostatné suroviny si dáme do misky. Prilejeme kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť približne 30 minút. Keď nám cesto nakysne rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pokrájame na kocky. Dáme ľubovoľnú plnku  napr. džem, lekvár alebo tvaroh s cukrom. Urobíme buchty a ukladáme vedľa seba na olejom potretý plech. Buchty zo strán natierame olejom. Necháme podkysnúť asi 20 minút na plechu. Pred pečením potrieme vajíčkom. Pečieme cca 30 minút na 190 stupňov. Po upečení posypeme práškovým cukrom. 🙂 *wine* Dobrú cuť :-*
500g - Hladká múka
1ks - Droždie
3dcl - Mlieko
50g - Cukor
špetka - Soľ
1dcl - Olej
2ks - Vajíčko
příprava - 60
vaření - 30
Kategorie Cukroví
Uvařila NikolaLegezova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account