Ježečci

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Uvařila LudmilaJedličková

Ingredience

  • 180 g Hladká mouka
  • 100 g Hera
  • 50 g Cukr moučka
  • 1 ks Vejce
  • Čokoláda
  • Strouhaný kokos

Instrukce

  • Ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Potom tvarujeme kuličky, do každé zapracujeme polovinu lískového oříšku. Z kouličky jemně vytáhneme špičku pro budoucí čumáček a špejlí vypíchneme 2 dírky pro očka. Pečeme na pečicím papíru, v předehřáté troubě (180 stupňů Celsia) asi 10 minut.
    Upečené ježky necháme dobře vychladnout, zadeček namočíme do čokoládové polevy a hned obalíme ve strouhaném kokose. Nakonec dokreslíme polevou do vypíchnutých dírek očka a na špičku čumáček.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account