Domácí gumový medvídci

Vytisknout recept
1/ Vymačkáme šťávu z pomeranče
2/ Nasekat 2 hrníčky jahod, které přidáme do pomerančové šťávy a společně vaříme na mírném ohni dokud jahody nezměknou
3/ Poté přestaneme vařit, přidáme sladidlo a rozmixujeme do hladka.
4/ Necháme 5-7 minut zchladnout. Přidáme želatinu a opět rozmixujeme, aby nevznikly pucky.
5/ Nakonec vylijeme na plech vystlaný alobalem a dáme na hodinu do lednice
6/ Jakmile je hnota pevná, vykrajujeme medvídky
 
Další verze:
Borůvkoví - stejný postup jen místo jahod použijeme borůvky
Banánoví - 2 velké banány a půl hrnku pomerančové šťávy
 
1hrnek - Pomerančová šťáva
2hrnek - Nasekané jahody
5lžíce - Čistá prášková želatina
1lžíce - Med nebo agávový sirup
příprava - 30
vaření - 20
Kategorie Cukroví
Uvařila SIPEJI

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account