Domácí mrkvový chléb

Vytisknout recept
Začíná nám letní období a tedy i období, kdy spoustu lidí přechází na lehčí, zdravější pokrmy. Máte chuť na chlebík, ale dali by jste si nějaký lehčí? Mám pro Vás tip, který jsem dostala od kamarádky a od té doby si ho nemůžu vynachválit.
Jednoduchý, rychlý domácí chléb, který zvládne každý. 🙂
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 230 C. Než zase trouba rozehřeje, smícháme obě mouky, sůl a sodu, (mouku můžete obměnit, dle Vaší inspirace, já používám i žitnou apod.), pak přimícháme mrkev, ořechy (vlašské, slunečnicová semínka, dýňová semínka), jogurt a tolik mléka, aby vzniklo měkké a celkem lepivé těsto.

2. Těsto dáme na pomoučenou plochu a zformulujeme do koule. Dáme ji na plech, který je vyložený papírem na pečení. Nožem vytlačte do chleba prohloubně a pečeme 30 minut. Chléb by měl znít dutě po upečení.
 
Chléb je ideální s lučinou, tvarohem, jak k snídani i svačině. 🙂
350g - hladká mouka
150g - celozrnná mouka
lžička - sůl
2lžička - jedlá soda
150-200g - mrkev
hrst - oříšky
300ml - polotučný jogurt
125ml - mléko
příprava - 15-20 minut
vaření - 30 minut
Kategorie Chuťovka
Uvařila LenkaChárová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account