vložila 13.8.2013
20 minut min.
příprava
20 minut min.
vaření
8-12 porce
 
Ingredience
  • Listové těsto    1 ks
  • Nutella / marmeláda / povidla      ks
  • Vejce     ks

Upečte si o víkendu: Domácí croissanty

Upečte si doma francouzskou klasiku. Víkendové ráno nebude mít chybu!

Listové těsto rozválíme do kruhu a rozkrájíme jako pizzu. Naproti špičce rozřízneme trojuhelník na polovinu (jen asi centimetr) a na konec naříznuté dáme asi půl kávové lžíce nutelly (nebo marmelády, či povidel) a rolujeme jako rohlík.

Pokládáme na pečicí papír a potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme dokud croissant nezezlátne. Podáváme teplé i vychlazené. Doporučuji sníst tentýž den, jinak nasávají vlhkost. 

Dobrou chuť. 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (85)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Zajímavé, to bych nečekala Jdu zkusit! Díky!
17.2.2017
Tak te dy začnu!!!
12.2.2017
Nedalo mi to, dneska jsem si na nedělní snídani přivstala a povedlo se
11.2.2017
Mňam, můj oblíbený ranní kousek pečiva <3
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (85)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Zajímavé, to bych nečekala Jdu zkusit! Díky!
17.2.2017
Tak te dy začnu!!!
12.2.2017
Nedalo mi to, dneska jsem si na nedělní snídani přivstala a povedlo se
11.2.2017
Mňam, můj oblíbený ranní kousek pečiva <3