Jsme světem inspirací, příběhů a motivací.
vložila 13.8.2013
20 minut min.
příprava
20 minut min.
vaření
8-12 porce
 
Ingredience
  • Listové těsto    1 ks
  • Nutella / marmeláda / povidla      ks
  • Vejce     ks

Upečte si o víkendu: Domácí croissanty

Upečte si doma francouzskou klasiku. Víkendové ráno nebude mít chybu!

Listové těsto rozválíme do kruhu a rozkrájíme jako pizzu. Naproti špičce rozřízneme trojuhelník na polovinu (jen asi centimetr) a na konec naříznuté dáme asi půl kávové lžíce nutelly (nebo marmelády, či povidel) a rolujeme jako rohlík.

Pokládáme na pečicí papír a potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme dokud croissant nezezlátne. Podáváme teplé i vychlazené. Doporučuji sníst tentýž den, jinak nasávají vlhkost. 

Dobrou chuť. 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Místo, kde můžeš psát a diskutovat (80)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
10.1.2017
lákavé..
10.1.2017
Super.
8.1.2017
Croissant milujem aj len čistý
7.1.2017
Nutelu nemusím, ale croissanty ano
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (80)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
10.1.2017
lákavé..
10.1.2017
Super.
8.1.2017
Croissant milujem aj len čistý
7.1.2017
Nutelu nemusím, ale croissanty ano