Dáváme ženám příležitosti a práci.
Chléb bez hnětení
vložila 23.10.2015
3 minuty min.
příprava
45 min min.
vaření
10 porce
 
Ingredience
  • Hl. mouka    3 hrnek
  • Sušené droždí     2 lžička
  • Sůl     2 lžička
  • Kmín drcený     2 lžička
  • Voda    1 a půl hrnek

Chléb bez hnětení

A začínáme.

Vše smícháme dohromady a přikryjeme utěrkou. Po 12 hodinách vylejeme nevábné těsto na pomoučený vál a necháme hodinu odpočinout pod utěrkou. Po hodině vytvarujeme bochánek a šup s ním do pekáče, nic se nevymazává, nic se nepotírá. Pečeme 30 minut pod pokličkou a pak 15 minut bez poklice na 230 stupňů. 

Pozn. Chleba kyne 12 hodin, takže příprava je ideální před odjezdem do práce nebo v pátek večer před ranním pečením. A ani moc nenaděláte. Potřebujete jen mísu, stěrku, hrnek, vál, pečící skleněnou misu či pekáč. Chleba včetně energií stoji 15 Kč, já peču rovnou dva protože jak sami poznáte, nestačí ani vychladnout.

 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (30)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
16.1.2018
skusim v kvaskovej verzii
15.1.2018
Opíšu si recept, díky za tip
14.1.2018
tento recept na chleba neznám
13.1.2018
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (30)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
16.1.2018
skusim v kvaskovej verzii
15.1.2018
Opíšu si recept, díky za tip
14.1.2018
tento recept na chleba neznám
13.1.2018