Celerové hranolky

Vytisknout recept
Věřím, že spousta z vás již tyto hranolky dělala, já o nich spoustu let četla, ale teprve dnes jsem se odvážila je připravit.
A spolu s manželem jsme nadšení, opravdu nám chutnaly více, jak ty z brambor.
Celer očistíme a nakrájíme na cca 1 cm široké hranolky. Dáme si vařit do kastrolku osolenou vodu a když vře, hranolky do ní dáme a necháme projít varem po dobu 2 minut.
Poté je zcedíme, opláchneme studenou vodou. Osušíme.
Dáme do mísy, zakápneme drtkem oleje, nasypeme své oblíbené koření a případně trošku soli, pokud jí koření neobsahuje. Když je čas, necháme klidně hodinku odpočinout.
Poté dáme do trouby na plech vyložený pečícím papírem a při cca 220°C pečeme 10-15 minut.
Jsou tak dobré, že by se daly jíst i samotné, my tedy měli s plátkem kupované sekané, domácí tatarkou a čerstvou zeleninou.
1ks - celer střední velikosti
ks - sůl a koření dle chuti
1lžička - olej
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Přílohy
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account