Medové perníčky

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Uvařila Irena H.

Ingredience

  • 13 dkg Cukr moučka
  • 2 ks Vejce
  • 5 dkg Máslo Hera
  • 2 lžičky Perníkové koření
  • 2 lžíce Med
  • 300 dkg Hladká mouka
  • 1 lžíce Soda

Instrukce

  • Do rozpuštěného másla či Hery vmícháme 2 lžíce medu, cukr, perníkové koření a 2 vejce. Poté postupně vmícháváme hladkou mouku se sodou (můžeme nahradit práškem do pečiva). Pokud chceme mít perníčky do hněda přidáme 2 lžíce kakaa.
    Zpracované těsto necháme na chvíli uležet v lednici.
    Z těsta vyválíme asi 0,5 cm silné těsto, ze kterého pomocí vykrajovátek tvoříme různé tvary. Těsto zpracováváme na pomoučeném vále, bude se nám s vykrájenými tvary lépe pracovat.
    Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem nebo teflonovou podložkou v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 5 minut, dokud nám perníčky nezrůžoví. Upečené perníčky potřeme ještě na plechu rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka. Jsou pak krásně lesklé.
    Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevou:
    Smícháme moučkový cukr, bílky, šťávu z poloviny citronu a lžičku škrobu, až nám vznikne hladká hmota, kterou pak perníčky nazdobíme dle fantazie.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account